Didem Gürdür

Techdrones gjorde et intervju med Didem Gürdür, en ambassadør for @womenwhodrone og en utrolig dronefotograf. Følg Didem på Instagram her: @didem.gurdur og besøk Didem’s nettside her for å se mer fra Didem.

Techdrones.no: Bildet nedenfor er virkelig fantastisk! Hva er historien bak det bildet? Kan du forklare hvorfor du bestemte deg for å ta dette bildet og hva inspirerte deg til det?

Bilde: “Porto Moniz, Madeira”

Didem: Dette bildet er fra Porto Moniz, Madeira. Det er en av mine første dronebilder. Det var en fantastisk dag, og jeg prøvde den nye dronen min. Jeg ønskte å fange forskjellige nyanser av grønt og bølgene. Men jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs for å fly på toppen av havet.

Bilde: “En nydelig og ensom øy”

Techdrones: Hva er historien og hvordan endte du opp med dronefotografi?

Picture: “These waves”

Didem: Jeg startet med fotografi når jeg var ganske ung.. Prøvde forskjellige kompakte SLR og DSLR kameraer. I begynnnelsen prøvde jeg ut billige modeller og etter tid oppgraderte jeg til bedre.I tillegg til dette tok jeg også undervannsfotografier. Jeg er en mer av en tek-type person. Ikke bare fordi jeg er datatekniker som har PhD i mekatronikk, men jeg elsker maskiner.

Roboter, kameraer, datamaskiner, jeg klarer ikke å stoppe meg selv med å holde på med det. Jeg kjøpte en veldig billig og liten drone for å lære å fly og ta bilder først som jeg gjorde med kameraene mine. Senere kjøpte jeg bedre droner og utstyr, og prøvde å ta bilder og videoer. Jeg har også flere prosjekter som jeg leder og overvåker for å implementere forskjellige algoritmer for droner.

Bilde: “To pene jenter”

Techdrones.no: Hva er ditt råd til nybegynnere eller piloter som ønsker å ta like bra bilder som deg?

Picture: “favourite places in Cyprus”

Didem: Fotografi er en art i seg selv og kommer jo helt ann på hva en person er fornøyd med. I mitt tilfelle så prøver jeg mange ganger på å gjør ting bedre. Mine tanker er at øving, lesing, kanskje litt “reasearch” på teknikker og å se på forskjellige bilder/videoer fra andre piloter kan innspirere en til forskjellige perspektiver som kan forberede mål man setter seg. Jeg ser mange folk prøver seg på de mest dyreste dronen/utstyret uten noen forberedning og ender opp med å krasje tusenvis av kroner i havet, bygninger, og fjell eller får ikke resultatet de ønsket seg fra begynnelsen.

Det å bare lære seg å fly en drone burde være den første prioriteringen før man bruker mange penger på droner eller utstyr, tenker jeg. Videre tenker jeg også at man må være obs på lover og regler i land man flyr, spesielt i Norge eller mange andre Europeiske land man flyr droner i. Når man flyr droner er det akkurat som når du kjører en bil, det blir naturlig og man føler den beste omgivelsen i forhold til lys, vær og flyvningen. Andre ting man må ta til betenktning er å planlegge hvor man skal fly. Hvis du har en idè av hva du ønsker å ta bilde av eller filme så gjør det hele prosessen mye enklere.

 

Om Didem Gürdür:

Bilde: “dronepilot i sin naturlige posisjon” aka Didem
  • Didem er en ambassadør for kvinner som flyr droner, og representerer et online media selskap som inspirerer, utdanner og gir kvinner mulighet til å bli med i UAV-bransjen. Sjekk ut på @womenwhodrone. Der finner du mange fantastiske bilder.

  • Droner de flyr: Mavis Air & Mavic Pro

  • Programvarer som Didem bruker til å redigere bildene / videoene i er: Photoshop/ Lightroom